Coaching voor stellen

Tanja en haar partner Lars Faber zijn al 20 jaar samen in open relatie. Maar zoiets gaat niet vanzelf, niet zonder vallen en opstaan. Een relatie is een verbinding waar je tijd in hebt te steken, maar vooral ook jezelf niet in kwijt hebt te raken. En dat laatste gebeurt maar al te gemakkelijk. Zeker als je (kleine) kinderen hebt en helemaal opgaat in het (ver)zorgen voor het gezin, een drukke baan of bedrijf hebt en weinig of geen tijd voor jezelf. Of je nou man of vrouw bent. Beiden hebben er ieder op hun eigen manier mee te maken. 

Coachingsessies voor paren zijn bedoelt om te leren openen naar elkaar, om vanuit waarheid en liefde als echte Soulmates door het leven te gaan. Coaching kan in elke fase van je relatie. In de verliefdheidsfase, als je al wat langer bij elkaar bent en vast loopt in je relatie of in/nabij de fase van wel/niet uit elkaar gaan zit of al besloten hebt om elkaar los te (gaan) laten. 

In welke fase zit jouw relatie?

In welke fase je ook zit: ik steun je graag vanuit ervaring, kennis en liefde om elkaar te (her)vinden. Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden en fasen.:

Verliefdheidsfase

Ben je nog steeds verliefd dan zit je in de fase van elkaar echt gaan leren kennen. Leuke dingen doen, volop genieten en zoveel mogelijk bij elkaar zijn. In deze fase kom je vaak nog niet de 'lastige' zaken tegen, want zit je nog op de roze wolk en is het vaak ook moeilijk om je 'minder leuke kanten te laten zien'. Echter, ook die horen erbij. Vaak kom je in deze fase ook al verlatings- en/of bindingsangst tegen.

Wil je elkaar écht leren kennen, van ziel tot ziel, met alles wat daar bij hoort?

Dat kan met coaching of door samen een plantmedicijn ceremonie te doen. Een gelegenheid om op een dieper niveau met elkaar te verbinden.

Langer bij elkaar

Ben je al een hele tijd bij elkaar als stel dan weet je dat er momenten zijn dat je denkt: "hmm…. waarom was ik ook alweer bij hem of haar?" Je ontdekt de minder leuke kanten die ieder van ons heeft. Soms ontstaan er problemen waar je samen niet uit komt, keer op keer weer, ieder vanuit je eigen achtergrond. Het is belangrijk dat je elkaar kan horen zonder gelijk in een emotionele reactie te schieten. Communicatie is een van de moeilijkste dingen in een verbinding maar o zo wezenlijk! Het gaat erom dat je elkaar kan zien, horen en kan eren in verschillend zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat je elkaar begrijpt zónder elkaar te willen veranderen. 

Wel of niet bij elkaar blijven?

 Dit is de moeilijkste vraag die er is. Wat gaan we doen: blijven we bij elkaar of gaan we elkaar los laten? Het is vaak een heel geleidelijk proces. Belangrijk hierin is weer je eigen behoefte te gaan voelen en uiten. En in hoeverre matcht het dan nog met de verbinding die je hebt samen? Waar zit er nog rek in, waar is de rek eruit? Trouw zijn aan jezelf, je eigen grenzen voelen en durven aangeven. Dit is spannend, want als je dat doet zou het wel eens uit elkaar kunnen lopen óf juist weer bij elkaar komen. Belangrijkste is dat je leert om (weer) je eigen kompas te gaan volgen.

Stoppen met de relatie

Ben je het station gepasseerd dat er niets meer te redden valt, maar wil je wel op een fijne en goede manier uit elkaar gaan? Dat kan! Je bent ooit verliefd geworden op elkaar, je hebt elkaar door en door leren kennen, jullie waren zielsmaatjes. Waar is dat gebleven? De tijd maakt dat je als individu verandert, andere behoeften krijgt. Soms betekent dat, dat het ‘samen’ niet meer klopt, tenminste niet meer als liefdesstel. Maar dat betekent niet dat je niet als goede vrienden of zielsmaatjes verder zou kunnen. In een andere vorm van verbinding. Hoe doe je dat en wat is er nodig?  Dat soort vraagstukken help ik jullie als stel mee, met raad en daad.

Wat wanneer? Coaching of ceremonie?

Als je in een van deze fases in je relatie zit, kan je soms best wat ondersteuning gebruiken. Iemand die je spiegelt, iemand die van een afstand naar je verbinding met je (ex) partner kan kijken. Maar vooral om te kijken naar jezelf. Te ontdekken wat er in jou is dat maakt dat je iedere keer toch reageert zoals je reageert met een (vaak) niet gewenste uitkomst. Die je o zo graag anders wilt zien. Met behulp van coachingsessies kan Tanja je hierin als individu of als stel ondersteunen. Eenmalig of in een traject.

Als je de wijsheid wilt raadplegen van nature healing planten, bereid bent om echt je eigen stukken aan te kijken, alleen en/of samen (heel verbindend trouwens!) dan kan je een  mini retraite boeken. 

TOT EIND 2024 ZIJN ER GEEN BOEKINGEN MOGELIJK