Bijeenkomsten

Bijeenkomsten

We komen samen om te ervaren, te verdiepen en te verspreiden. Met onszelf en met elkaar. In deze bijeenkomsten kom je met een open mind en open hart en laat je je geleiden door het moment. Blijf je verbonden met je eigen waarheid en open je je voor al het nieuwe. Verbind je je met je eigen behoeften en bewaak je je eigen grenzen. 

We komen samen om te vieren, het leven te vieren, ons mens-zijn te vieren. Door je eigen pure ik in te brengen en de anderen te respecteren zoals ze zijn. Te openen voor dat wat groter is dan jou, door je te laten leiden in meditatie en door de stroom van beweging. In stilte en met muziek. Met je eigen adem, met cacao en/of in beweging. 

Onze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor leden. Vooraf aanmelden of gewoon langskomen.

- Ecstatic Dance

- Cacao ceremonie

- Heartdancing®

- Speciale workshops voor verbinding

Ecstatic Dance Supreme Lovers Zaandam

 ~ Laatste half jaar in Zaandam!! ~

Ecstatic Dance voorafgegaan door een verbindende workshop

Met organisatoren Tanja Faber (Heartdancing) en resident DJ's Tobi & DJ Le Fabre (Ecstatic Dance). In 2024 komt er ook weer een gast DJ, Yarun Dee!

Voor alle data geldt:

18.45 uur (deur open)
19.30 uur Verbindende workshop en samenzijn (Heartdancing, Tantric Dance, Breathwork Bliss, cacao ceremonie ed) 
20.15/30 uur Ecstatic Dance met resident dj's Tobi & Le Fabre, gast DJ in 2024 Yarun Dee
22:15 uur Einde

Kom alleen in goede gezondheid. Bij verkoudheid/klachten/symptomen blijf dan thuis. 

We dansen op blote voeten, praten niet tijdens de avond, gebruiken geen stimulerende /drugs, alcohol en koffie en gedragen ons respectvol en in afstemming naar elkaar. Kleding blijft ten allen tijde aan. 

Zorg dat je kleding in laagjes aan/bij je hebt en neem je eigen waterflesje en beker mee. 

Thee en water met natuurlijke smaken gratis verkrijgbaar. 
Entree: € 20 te betalen bij binnenkomst (geen pin, reservering deels via webshop en aan de deur). Heb je niets te besteden dan kan je gratis mee komen doen. Meld dit graag vooraf.  Kaarten betaald via webshop niet resituteerbaar of doorschuifbaar. 

Locatie: Sacred Temple, Oostzijde 355, 1508 EP Zaandam

 

Data  2024: 
- donderdag 1 februari: 10 jarig bestaan Sacred Temple met cacao ceremonie, Breathwork Bliss workshop olv Lars & Tobias en Ecstatic Dance met DJ Tobi & DJ Le Fabre!! VOL!!! mail voor de wachtlijst
- vrijdag 15 maart: Breathwork Bliss variatie met Lars & Tobias - Ecstatic Dance met DJ's Tobi & Le Fabre
- donderdag 11 april: Cacao & Heartdancing® met Tanja - Ecstatic Dance met DJ's Tobi & Le Fabre
- zaterdag 4 mei: workshop & Ecstatic Dance met DJ's Tobi & Le Fabre
- donderdag 16 mei: EXTRA Ecstatic Dance avond met DJ Yarun Dee
- donderdag 30 mei: Cacao & Heartdancing® met Tanja & Ecstatic Dance met DJ's Tobi & Le Fabre
- vrijdag 21 juni:  zomerwende Ecstatic Dance feest met DJ Le Fabre & DJ Tobi
- vrijdag 5 juli: cacao ceremonie, pre final party Ecstatic Dance
- zaterdag 27 juli: FINAL PARTY in SACRED TEMPLE!!! Extra feestelijke avond om te vieren hoeveel moois we in deze temple met elkaar hebben mogen beleven. De locatie gaat gesloopt worden helaas. Alleen toegang na aanmelding via tanja@sacredlotus.nl of via de webshop van de Gewijde Reis. Losse kaarten aan de deur (€25) ook mogelijk na vooraanmelding per mail.. 

In de middag van 27 juli conscious dating middag olv Tanja Faber- Baetsen, maximaal 25 mannen en 25 vrouwen inclusief toegang tot de feestavond  Ecstatic Dance met Breathwork Bliss workshop olv Lars Faber & Tobias Faber, € 65 inclusief toegang tot de feestavond. 

 

Cacao Ceremonies

Bijeenkomsten met Cacao ceremonie - ook wel Medicijn van het Hart genoemd

Cacao ceremonies integreren we vaak in dagworkshops (vrouwencirkels), in avondprogramma's (voor Ecstatic Dance) of in (stellen)retraites. 

Achtergrond cacao
Cacao wordt al eeuwen gebruikt voor ceremoniële, spirituele en medicinale doeleinden en is bedoeld voor innerlijk ontwaken, verbinding met het goddelijke en creatieve ondersteuning. Ze zijn hartopenend, kunnen inzichten geven, je intuitie versterken en bevorderen innerlijke genezing. 

De rituelen en ceremonies met cacao worden al duizenden jaren gebruikt door inheemse culturen van Zuid- en Midden Amerika. Er wordt gebruik gemaakt van de pure rauwe cacao boon. Dus zonder toevoegingen van suiker, melk of andere toevoegingen die de bittere smaak kunnen opheffen of verzachten zoals bij chocolade. 
De smaak van rauwe cacao is bitter en nootachtig. 

Effect op je lichaam
In de cacao zit tryptofaan dat ervoor zorgt dat je serotoninegehalte een boost krijgt.  Je kan je hierdoor blijer en gelukkiger voelen. Ook bevat rauwe cacao veel antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft en de antioxidanten hebben een positief effect op je immuunsysteem. 
Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed door het hart. Theobromine in de cacao boon zorgt voor verhoogde energie, een (tijdelijk) helderder brein, positief effect op je gemoedstoestand en het onstpant de spieren. 
Ceremoniële cacao wordt ook wel gezien als een natuurlijk anti depressivum. 

Wanneer kan je cacao beter niet drinken? 
Je kan beter niet aan een cacao ceremonie deelnemen als je een hoge bloeddruk hebt of hartproblemen. Ook bij het gebruik van SSRI medicatie (zoals anti depressiva met mao-remmer en slaapmedicatie) is het niet verstandig om een cacao ceremonie te doen. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, stem dan vooraf af met de ceremonieleider. 

 

 

Effecten van cacao
- een blij en gelukkiger gevoel
- meer energie
- hartopenend
- diepere verbinding tussen je lichaam en geest
- boost voor je gezondheid

Tips voorbereiding en after care
Drink op de dag van de cacao geen koffie of alcohol en eet licht. Tussen je  laatste maaltijd en de ceremonie zitten 2 uur.
Belangrijk is het om tijdens en na de ceremonie veel water of thee te drinken, zodat de kans op hoofdpijn wordt verlaagd. De hoofdpijn kan ontstaan, doordat cacao veel vocht aan het lichaam onttrekt en een ontgiftend effect heeft.